Een powernap op je werk verbetert je prestatie

Zit jij soms ook gapend achter je bureau omdat je last hebt van een middagdip?

Een powernap zou dan zo gek nog niet zijn… Bij sommige Amerikaanse bedrijven zoals Google en Uber is dit heel normaal: daar zijn speciaal ‘nap rooms’ aanwezig waar werknemers even hun ogen dicht kunnen doen. 

Coach en docent psychologie Ilse Reijs vertelt in WorX dat het wetenschappelijk bewezen is dat zo’n dutje je prestatie verbetert: “Het kan voor drie uur lang effect hebben.”

Boost voor je hersenen

“Het is een korte boost voor je hersenen”, legt Ilse uit. Het verbetert je focus, productiviteit en creativiteit. Twintig minuten liggen is voldoende. Je komt dan nog niet in je diepe slaap, waardoor het makkelijker is om wakker te worden zonder dat slappe en futloze gevoel.

Ilse Reijs: “Een powernap tijdens je werk is zeer effectief”‘

Rustmomentje 

Is een powernap geen optie of val je niet zo makkelijk in slaap? Er zijn meer manieren om even tot rust te komen. “Het gaat uiteindelijk om de stilte”, aldus Ilse. Alternatieven zijn bijvoorbeeld mediteren, een rondje wandelen of luisteren naar klassieke muziek. Het kan zelfs helpen om naar foto’s van natuur te kijken.

Een aparte Powernap ruimte heeft altijd de voorkeur. De unieke actieve Rocking Relax Chair geeft een goede ondersteuning.

Bron: FunX Maandag 19 augustus 2019 – 07:49 uur | door Milou

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.