Het Ultieme Zitcomfort: Ontdek de Voordelen van de Rocking Relax Chair

In onze moderne wereld, waarin snelheid de boventoon voert, is het vinden van momenten van ontspanning en comfort van toenemend belang voor ons algehele welzijn. De Rocking Relax Chair springt eruit als een baken van comfort, met een unieke combinatie van design en functionaliteit die bijdraagt aan een holistisch gevoel van welzijn. In dit artikel zullen we de talloze voordelen verkennen die de Rocking Relax Chair tot een uitstekende keuze maken voor diegenen die streven naar een harmonieuze balans tussen stijl en gezon

De Rocking Relax Chair is zorgvuldig ontworpen met aandacht voor ergonomische principes. Het design is gericht op het bieden van optimale ondersteuning aan het lichaam. Het bevorderen van een gezonde houding en het verminderen van het risico op musculo skeletale problemen. De contouren van de stoel volgen de natuurlijke rondingen van de rug, wat ongeëvenaard comfort biedt tijdens langdurig zitten.

Eén maat past niet bij iedereen als het gaat om comfort. De Rocking Relax Chair erkent dit door aanpasbare functies aan te bieden, waardoor gebruikers de stoel naar hun specifieke behoeften kunnen aanpassen. Verstelbare lendensteun, kantelopties en zithoogte verstelling stellen individuen in staat om hun eigen gepersonaliseerde zit ervaring te creëren.

Ademende Materialen:
Comfort gaat verder dan alleen de structuur van de stoel. De Rocking Relax Chair maakt gebruik van ademende materialen in zijn constructie, wat de luchtstroom verbetert en de opbouw van warmte voorkomt. Dit draagt niet alleen bij aan een prettigere zit ervaring, maar bevordert ook een betere hygiëne en comfort gedurende langere perioden.

Stijlvolle Esthetiek:
Naast de functionele aspecten heeft de Rocking Relax Chair een strak en eigentijds ontwerp dat moeiteloos aansluit bij verschillende interieurstijlen. De esthetiek van de stoel voegt een vleugje verfijning toe aan elke ruimte, waardoor het een aantrekkelijke toevoeging is aan zowel thuis- als kantooromgevingen.

Milieubewuste Productie:
Rocking Relax Chair geeft prioriteit aan duurzaamheid en milieuvriendelijkheid in zijn productieprocessen. De gebruikte materialen worden zorgvuldig geselecteerd op hun milieueffect, waardoor het merk aansluit bij de groeiende wereldwijde bewustwording van verantwoorde productie. Het kiezen van de Rocking Relax Chair is niet alleen een keuze voor persoonlijk welzijn, maar ook voor het welzijn van de planeet.

Bevordering van Mentale Welzijn:
Comfortabel zitten kan een positieve invloed hebben op mentaal welzijn. Het doordachte ontwerp en de aanpasbare functies van de Rocking Relax Chair dragen bij aan stressvermindering, wat een kalme en gefocuste mindset bevordert. Door een ondersteunende omgeving voor het lichaam te creëren, ondersteunt de stoel indirect de geestelijke gezondheid, waardoor het een investering is in het algehele welzijn.

De Rocking Relax Chair overstijgt het conventionele concept van zitten en groeit uit tot een symbool van holistisch welzijn. Het ergonomische ontwerp, de aanpasbare kenmerken, de druk verlagende technologie, ademende materialen en stijlvolle esthetiek maken het tot een uitstekende keuze voor degenen die comfort zoeken zonder concessies te doen aan stijl. Terwijl we blijven streven naar gezondheid en welzijn in ons dagelijks leven, staat de Rocking Relax Chair symbool voor het idee dat comfort en stijl hand in hand kunnen gaan. Het biedt het een harmonieus toevluchtsoord voor ontspanning en verjonging.

Hét recept voor tevreden werknemers

Honderden studies tonen het aan: een dagelijkse powernap is goed voor de gezondheid. Maar op werk is er vaak geen tijd en geen ruimte voor.

Wij brengen daar verandering in. 
Rocking Relax Chair verkoopt en verhuurd De Powernap Chair voor een kort, verkwikkend dutje.

Gezond 

Het houden van een powernap van maximaal twintig minuten is zeer gezond. De vermoeidheid neemt sterk af en de concentratie verbetert. Er veel literatuur over positieve werking op het immuunsysteem. 

 “Ondernemers”, zegt Henk van Dijk . “Geef uw mensen de kans om even hun ogen dicht te doen en  bij te komen van de dagelijkse hectiek. Ze gaan zich beslist beter en fitter voelen en presteren beter. De powernap trend sluit perfect aan bij de gezonde trends: niet roken, meer bewegen en gezond eten.”

De Powernap Chair

De Rocking Relax Chair is een moderne, luxere stoel, die specifieke schommelingen maakt. We kennen allemaal het in slaap wiegen van de baby door de moeder. De Rocking Chair bootst dit wiegen van de moeder na. De stoel heeft een aantal specifieke programma’s, waarmee actief de slaap snel wordt opgewekt.

De stoel heeft een zachte schommelende beweging met rustgevende achtergrond muziek. Natuurlijke ontspanningsprocessen worden binnen enkele minuten geactiveerd. De rustgevende bewegingen van de stoel zorgen voor een diepe ontspanning. De stoel helpt het ziekteverzuim in organisaties te laten dalen.

De Powernap Room

In verschillende ziekenhuizen in Nederland is de powernap al normaal. Verpleegkundigen en artsen in de nachtdienst maken al gebruik van Powernap mogelijkheden. Bij die mogelijkheden is dus nu de Rocking Relax Chair bijgekomen. Een makkelijk te plaatsen, wiegende stoel welke in kleine ruimten past. “Op verzoek van de klant, richten we die ruimten ook in”, zegt Henk van Dijk. Een ruimte gaat dan een “ZEN Ambiance” krijgen. En men is meer Privé.

Voor je personeel zorgen

Moderne Mensen willen werken in een bedrijf waar ze het gevoel hebben dat er goed voor hen gezorgd wordt, zonder dat het kapitalen kost. Bedrijven doen hun best, maar hebben nu een masseur op het werk hebt die maar een keer in de maand komt. Dat kan beter vinden wij. Bedrijven kunnen de Rocking Relax Chair  in hun eigen organisatie introduceren en het powernappen voor iedereen dagelijks direct binnen handbereik brengen. 

Nieuw in de zakelijke markt

De Rocking Relax Chair kent al vele gebruikers in de gezondheidszorgmarkt. “Wij vinden dat ook gewone werknemers in bedrijven recht hebben op Gezondheid. Daarom richten we ons nu op de zakelijke markt”.

We komen graag met werkgevers en hun afdelingen personeelszaken in gesprek om de voordelen te bespreken.

www.rockingrelaxchair.nl

#powernap #dutje #relax #recharge #naptime #napatwork #health #bettersleep #energy 

Science says: deze voordelen kun je halen uit een dutje van 20 minuten

Science says: deze voordelen kun je halen uit een dutje van 20 minuten

Het mag dan heerlijk zijn om overdag even een dutje te doen, maar de realiteit is dat veel mensen hier vaak geen tijd voor hebben. Al pleit onderzoek er nu voor om daar toch eens tijd voor te maken. Een dutje van 20 minuten kan namelijk erg voordelig zijn.

Voordelen van dutje van 20 minuten

Zoek je nog een excuus om een dutje te doen – naast de tig redenen die je er al voor kunt bedenken? Dan willen we je graag wijzen op een slaaponderzoek uitgevoerd door de Yong Loo Lin School of Medicine. Hieruit kwam naar voren dat een dutje van 10 minuten al reeds z’n vruchten kan afwerpen. Zo zou deze korte snooze ervoor zorgen dat je humeur verbetert en je slaperigheid vermindert.

Heb je langer de tijd? Laten we zeggen: 20 minuten? Dan kun je nog meer voordelen ervaren. Als je 20 minuten dut, boost je het vermogen van je hersenen om nieuwe informatie op te nemen.

Aan het onderzoek namen 32 jongvolwassenen deel. Op de ene dag werd aan hen gevraagd om een dutje van 10 minuten te doen, op de andere dag 30 minuten en op de andere dag 60 minuten. Vervolgens werd 5, 30, 60 en 240 minuten na het ontwaken getest hoe het ervoor stond met de slaperigheid van de deelnemers en hun cognitieve prestaties. Wat bleek? Alle dutjes – ongeacht de duur ervan – hadden voordelen in vergelijking met helemaal niet dutten.

De beste dutjes

Afhankelijk van wat je wensen zijn voor een dutje, kunnen de onderzoekers je ook enkele tips geven voor de beste slaapduur voor jou. Wil je voorkomen dat je ‘sleep inertia’ ervaart? Dat is een chic woord voor het bijna gedesoriënteerde gevoel als je ontwaakt van een dutje. Dan kun je het beste tien minuten dutten. Dit fenomeen kun je daarmee voorkomen. Deze zogenoemde sleep inertia veroorzaakte een tijdelijke dip in de prestaties wanneer je net wakker wordt. Maar, zo ondervonden de onderzoekers ook, na dertig minuten is dit duffe gevoel verdwenen.

Dr. Ruth Leong van het Centre for Sleep and Cognition aan de Yong Loo Lin School of Medicine zou graag zien dat we wat vaker een dutje doen. “Veel mensen kennen de voordelen van een dutje doen, maar we ervaren de druk om optimaal gebruik te maken van onze werktijd, waardoor we geen dutje doen.”

Voor de studie bogen de onderzoekers zich dan ook over de vraag: is er een tijdsduur voor een dutje dat de balans biedt tussen uitvoerbaarheid en de voordelen van een dutje? “Hoewel hier geen duidelijk ‘winnende’ tijd uitkwam, lijkt een dutje van 20 minuten het beste te werken wat betreft de uitvoerbaarheid ervan en de voordelen die je daarvan kunt ervaren.”

Bron: Metro UK

Neem een Powernap op de Rocking Relax Chair

Eén op vier IT’ers doet powernap tijdens werkdag

Maar liefst 26 procent van de Nederlandse IT’ers doet tijdens een werkdag een powernap, tegenover slechts tien procent van hun collega’s op andere afdelingen.
Dit blijkt uit een onderzoek van Devoteam. In het onderzoek zijn 750 professionals van IT- en andere afdelingen gevraagd naar onderwerpen als fysieke en mentale gezondheid en het bijhouden van hun kennisniveau.

Onderzoek

Het onderzoek laat ook zien dat bijna de helft van de Nederlandse IT-professionals (45 procent) een grote werkdruk ervaart en ruim een kwart (28 procent) heeft daardoor moeite om werk en privé gescheiden te houden. Een op de vijf zegt zich verplicht te voelen om vrije tijd op te offeren voor werk. Kantoorpersoneel dat niet werkzaam is in de IT ervaart die verplichting bij een gelijke werkdruk een stuk minder. Slechts dertien procent van hen voelt zich genoodzaakt om in privétijd te werken.

Gezondheid belangrijk thema voor IT-professionals

Gezondheid is voor Nederlandse IT’ers een belangrijk thema, zo blijkt uit het onderzoek. In vergelijking met andere collega’s, zijn zij opvallend vaker met voeding en hun lichaam bezig. Ruim een kwart (26 procent) geeft aan diverse diëten te proberen tegenover slechts 16 procent van ander kantoorpersoneel. Daarnaast is een dubbel aantal IT’ers vegetarisch of zelfs volledig veganistisch.

 Opvallend is dat vijftien procent van de IT’ers aangeeft dat de aard van de werkzaamheden fysiek zwaar voor hen is, waar dat voor ander kantoorpersoneel slechts bij één op de tien het geval. Ook mentaal staan IT’ers sterk: bijna elf procent van alle IT-specialisten is wel eens op retraite geweest, een afzondering voor spiritueel zelfonderzoek en geestelijke oefening. Dat wijkt flink af van hun collega’s van andere afdelingen waar slechts vijf procent aangeeft dit wel eens gedaan te hebben.

Powernap in de Arbeidsvoorwaarden

Anuradha Tikai, HR-manager bij Devoteam:
“IT-professionals zijn over het algemeen zelfbewuste, breed georiënteerde werknemers. Wij merken in de praktijk ook dat zij hun lichaam en geest belangrijk vinden en daar graag goed voor zorgen. Meditatie, sporten en diëten zijn belangrijk, maar ook vernieuwende methodes, zoals de powernap, worden binnen deze groep met open armen ontvangen. Ik kan me voor werkgevers voorstellen dat de powernap best een omstreden arbeidsvoorwaarde is om aan je pakket toe te voegen. Stel dat werknemers dit graag willen, is het wel belangrijk om dit goed vast te leggen in het beleid. Denk aan de lengte, plaats en planning van de powernap”.

Bron: www.managersonline.nl

Herstel en Preventie PowerNap

Herstel en preventie
Wetenschappers zijn het erover eens dat een mens veel aan kan als hij maar de tijd kan krijgen om vervolgens te herstellen. Stress onderzoekers hebben aangetoond dat wanneer er mentale spanningen zijn de mens zich niet volledig kan ontspannen. Als echter overdag momenten van ontspanning worden gecreëerd, wordt het herstel proces bevordert.

“Om burn-out klachten te voorkomen moet je na elke inspanningsperiode hetstellen”. prof van Hooff hoogleraar arbeids- en organisatie psychologie UvA

PowerNap geeft nieuwe energie
De PowerNap op de werkplek geeft geeft de mogelijkheid een snelle, effectieve en mentale ontspanning te krijgen p het moment dat het hem of haar uitkomt. Door een PowerNap komt het hormoon oxytocine vrij. Dit zorgt o.a. voor directe ontspanning en en een hogere weerbaarheid tegen stress. De Rocking Relax Chair zorgt zo in 20 minuten dat de batterij weer opgelaten wordt en er weer nieuwe energie is voor de rest van de werkdag.

Klinische Testen
Uit klinische testen blijkt dat de Rocking Relax Chair binnen een korte tijd voor significatie klachten kan zorgen. Herstel en preventie is op die manier dichtbij.

De voordelen van de Rocking Relax Chair op het werk
Een goed en regelmatige PowerNap kan een grote bijdrage leveren aan het verminderen van fysieke en psychische klachten. Een Rocking Relax Chair op de werkplek heeft een groot aantal voordelen:
1) Snel in slechts 20 minuten zijn lichaam en geest weer in balans, klaar voor de volgende uitdaging
2) Effectief– Het doen van een powernap heeft bewezen significant effect op klachten.
3) Beschikbaar – Powernap is 24u beschikbaar 7 dagen per week op uw locatie
4) Gebruiksvriendelijk – Met één druk op de knop een perfecte PowerNap.
5) Professioneel – Preventief zorgen voor uw geest en lichaam tegelijk.
6) Laagdrempelig – De gebruiker kan de kleding gewoon aanhouden.
7) Betaalbaar – De Rocking Relax Chair kost een fractie van de kosten van een zieke werknemer..


#PowerNap, #Herstel, #Care, #zorg, #Health

Voordelen van een PowerNap

1  Je wordt er alerter van.
Voor velen is dit het grootste pluspunt. Of je nu op de weg zit, marktontwikkelingen in de gaten houdt, diagnoses stelt voor patiënten of klanten te woord staat, alertheid is het eerste wat je efficiëntie bepaalt. Onderzoek van de NASA levert onomstotelijk bewijzen dat na een kort dutje de alertheid met maar liefst honderd procent toeneemt, zelfs bij mensen die al van tevoren goed uitgerust zijn.

2  Je motorische coördinatie wordt er sneller door.
Hoewel de meeste mensen bij ‘motorische coördinatie’ moeten denken aan dingen als de snaren van een gitaar kunnen bespelen, je zwemslag verbeteren of een plié uitvoeren, hoef je echt geen muzikant, sporter of danser(es) te zijn om baat te hebben bij een snellere motoriek. Wij verrichten allemaal handelingen waar coördinatie aan te pas komt, of we nu op een toetsenbord typen, machines bedienen, een band verwisselen of boodschappen in een tas doen. Uit een onderzoek van Harvard bleek dat mensen die dutjes doen even snel motorische vaardigheden aanleren als mensen die een volledige nachtrust hebben genoten.

3  Je wordt er nauwkeuriger van.
Fouten maken kost tijd, geld, energie en soms ook mensenlevens. Hoewel grotere snelheid in de regel ten koste gaat van nauwkeurigheid, vormt dutten een uitzondering op deze regel. Dus of je nou een bal door een ring probeert te werpen of een wapen afvuurt, sonates speelt of golft, diamanten sluipt of haar knipt, een dutje helpt je erbij die handeling tot een goed einde te brengen.

4  Je neemt betere beslissingen.
Wat ga je tussen de middag eten? Moet je om salarisverhoging vragen of kun je daar beter nog even mee wachten? Welke aandelen moet je kopen? Of moet je misschien verkopen? Elke dag, de hele dag maar door, nemen we beslissingen, of dat nu triviale zijn of heel belangrijke. Uiteraard zijn sommige beslissingen zo ingrijpend dat er levens mee gemoeid kunnen zijn. Voor het doen opstijgen en landen van vliegtuigen is een heel precieze timing nodig, plus het vermogen om allerlei variabelen te interpreteren, in de gaten te houden en erop te reageren. Piloten wie het is toegestaan in de cockpit een dutje te doen, maken bij het opstijgen en landen minder beoordelingsfouten dan degenen voor wie dat niet geldt.

5  Je waarneming verbetert.
Sta er eens bij stil hoezeer je afhankelijk bent van je ogen, je oren en –in mindere mate- je smaak, tast- en reukzin. Als je je zintuiglijke/perceptuele systemen niet fijn op elkaar zou kunnen afstemmen, zouden belangrijke boodschappen uit je omgeving langs je heen gaan en zou je geen selectie kunnen maken uit de stortvloed van afleidende zintuiglijke informatie waarmee we allemaal de hele dag worden overstelpt. Onderzoek toont aan dat een dutje even effectief kan zijn als een hele nacht slaap als het gaat om de verbetering van perceptuele vaardigheden. Autorijden, eten klaarmaken, van muziek of kunst genieten, lezen, drukproeven corrigeren, kwaliteitscontroles uitvoeren en zelfs vogels kijken – het gaat je allemaal beter af als je een dutje hebt gedaan.

6  Het is goed voor het bedrijfsresultaat.
Aan vermoeidheid gerelateerde ongelukken kosten het Amerikaanse bedrijfsleven meer dan 150 miljoen dollar per jaar. Bij bedrijven die hun werknemers toestaan dutjes te doen, worden minder fouten gemaakt en ligt de productiviteit hoger. Volgens het onderzoek Shiftwork Practices, dat in 2004 werd verricht door Cricadian Technologies, liggen de ziektekosten het hoogst op plekken waar de werknemers zeggen het meest moe te zijn, en bij werkgevers die dutjes verbieden worden viermaal zoveel claims ingediend als bij bedrijven die ze toestaan. Als je het zo bekijkt, zijn dutjes dus een koopje.

7  Je blijft er jonger bij.
Nergens ga je er zo snel oud door uitzien als door vermoeidheid. Wanneer je in je dagelijkse leven tijd inruimt voor dutjes, zal het herstellende vermogen van je huid en lichaamsweefsel erop vooruitgaan, zodat je er jonger uit blijft zien. Dutjes zijn wat je noemt schoonheidsslaapjes.

8  Je seksleven verbetert erdoor.
Slaaptekort tast het libido en het seksueel functioneren aan. Door een dutje te doen, worden die effecten tegengegaan. Dus doe een dutje, en je partner zal je meer beminnen.

9  Je valt er van af.
Onderzoek toont aan dat slaperige mensen eerder naar vet- suikerrijk voedsel grijpen dan mensen die goed zijn uitgerust. Doe een dutje, en niet alleen heb je minder trek in chips en kwarktaart, maar je zult ook meer groeihormoon aanmaken, dat je lichaamsvet afbreekt.

10  Je loopt minder risico op een hartaanval en beroerte.
Uit onderzoek blijkt zonneklaar dat vermoeidheid hoge bloeddruk, hartaanvallen, beroertes, hartritmestoornissen en andere hart- vaatziekten in de hand werkt, zelfs bij overigens fitte mensen. Doe een dutje om het risico op al deze kwalen te verkleinen en leid een langer, gezonder leven.

11  Je loopt minder risico op diabetes.
Door slaaptekort neemt de hoeveelheid insuline en cortisol in het lichaam toe, wat kan leiden tot type 2-diabetes, in de Verenigde Staten de doodsoorzaak die op de zesde plaats staat. Wanneer je na de maaltijd een dutje doet, bescherm je jezelf tegen diabetes, omdat je lichaam op die manier de suikers beter kan verwerken.

12  Waarmee kun je dat bereiken?
Dit alle kun je bereiken door dagelijks een #Powernap van 20 minuten te nemen. Begin van de middag, maximaal 20 minuten.
De Rocking Relax Chair heeft een speciaal verkwikkend programma hiervoor.
Ga naar de website of/en neem contact op.

Burnout-golf dreigt, waarschuwen arbodiensten

Burnout-golf dreigt, waarschuwen arbodiensten … Oval, de brancheorganisatie, ziet meer werknemers met psychische klachten.

Werkgevers komen nog onvoldoende in actie om werkstress te verminderen. Eén op de zeven werkenden heeft last van burn-out klachten. Dat zijn 1,3 miljoen mensen. Dit zorgt voor 11 miljoen dagen per jaar dat werkenden ziek thuis zitten door werkstress en werkdruk. Dat zijn er 1,6 miljoen meer dan in 2020. Dit blijkt uit de TNO factsheet 2022 naar aanleiding van de OVAL Week van de Werkstress die dit jaar van 14 t/m 18 november plaatsvindt.

Royalty-Free/Corbis


“Dit zijn zorgwekkende cijfers. Zeker in deze tijd van arbeidsmarktkrapte. Meer actie vanuit werkgevers, werkenden, maar ook vanuit de politiek is noodzakelijk om werkstress en burn-outs te voorkomen. Dit kan door de inzet van preventie (financieel) aantrekkelijker te maken. Als we namelijk niets doen zitten werknemers nu, maar ook over 10 jaar, met een burn-out ziek thuis op de bank”, aldus Elwin Wolters, directeur OVAL.

Burnout-golf dreigt, waarschuwen arbodiensten. Het aantal verzuimdagen door werkstress is flink toegenomen. Vorig jaar verzuimden werknemers in totaal 11 miljoen dagen door werkstress. Dat zijn er 1,6 miljoen meer dan in 2020. Daarmee stijgen de totale verzuimkosten wegens werkstress voor werknemers flink. Het aandeel werknemers dat in coronajaar 2020 verzuimde wegens werkstress was minder dan in 2019, maar het aantal verzuimdagen per persoon was wel groter. Maar liefst 42 procent van de werknemers vindt dat er maatregelen nodig zijn tegen werkstress.


Werkgevers

Slechts veertig procent van de werkgevers vindt werkdruk een belangrijk arbeidsrisico. Werkgevers komen nog onvoldoende in actie om werkstress te verminderen. Bijna de helft van de werkgevers heeft medewerkers al meer autonomie gegeven en een derde heeft daadwerkelijk veranderingen in de organisatie van werk doorgevoerd. Daarom de oproep aan werkgevers om in actie te komen en aan de slag te gaan binnen de organisatie, zodat werkdruk en werkstress nu en in de toekomst kan worden voorkomen. De politiek kan hierbij een helpende hand bieden.

Mentaal en fysiek sterk

De gevolgen van de coronapandemie zijn in 2022 enorm zichtbaar geworden voor organisaties en werknemers. Een enorm personeelstekort, een vernieuwde werk-privébalans en één op de vijf jongeren tussen de 15 en 25 jaar met betaald werk die regelmatig of vaak stress over hun werk hebben. Het belang van het creëren van een gezond werkklimaat met productieve en tevreden medewerkers waarbij een goede balans tussen stress en energie cruciaal is, wordt alsmaar groter.

Om de aanpak van werkstress onder de aandacht van werkenden en werkgevers te brengen organiseert brancheorganisatie OVAL jaarlijks de Week van de Werkstress. Dit jaar is het thema: Mentaal en fysiek sterk! Juist in deze tijd van schaarste op de arbeidsmarkt en hoge verzuimcijfers is het belangrijk om als werkgever en werkende extra aandacht te besteden aan je mentale en fysieke gezondheid. Daarom krijgen werkgevers tijdens de Week van de Werkstress 2022 concrete handvatten om werkstress samen met hun werknemers aan te pakken.

Bron: www.oval.nl

Rocking Relax Chair

De Rocking Relax Chair geeft een krachtige Powernap. Voldoende om verkwikt en verfrist weer verder te kunnen. Werknemers kunnen in een rustruimte weer tot zichzelf komen.
Neem vrijblijvend contact met ons op om te kijken welke mogelijkheden er voor u zijn.

Zo kan deze Rocking Relax Chair bijdragen aan vermindering van Stress en Burn-out.

Rocking Relax Chair®

HET MEEST UNIEKE, INNOVATIEVE POWERNAP RELAXSYSTEEM
nu ook in Nederland!

Kennis, kwaliteit, ervaring en de drive om te willen innoveren hebben ertoe geleid dat de Rocking Relax Chair is uitgegroeid tot één van de meest gebruikte relax-systemen in Scandinavië.

Sinds kort is de Rocking Chair ook beschikbaar in Nederland – zowel in de zorg als in wellness en therapeutische omgevingen zijn de reacties lovend.

De Rocking Relax Chair heeft een unieke ingebouwde schommeling en ingebouwde kalmerende muziek welke speciaal gecomponeerd is.

De unieke Rocking Relax Chair is een moderne, luxere stoel die specifieke zachte schommelingen maakt met ingebouwde rustgevende achtergrondmuziek.

Ontspanningsprocessen worden binnen enkele minuten geactiveerd. De rustgevende bewegingen van de stoel zorgen voor een diepe ontspanning.

GENIET ELKE DAG VAN UW WELLNESS PROGRAMMA

Relax programma
In het 20 minuten durende ontspanningsprogramma worden de regelmatige schommelingen en bijbehorende relaxmuziek geleidelijk steeds zachter om u zodoende volledig te ontspannen.

Refresh programma/ PowerNap
Dit programma verfrist en verkwikt. Eerst komt u tot rust door steeds langzamer wordende schommelingen en muziektempo. De rugleuning zakt in 2 stappen naar achteren. Verderop in dit 20 minuten durende programma worden lichaam en geest voorzichtig geactiveerd door geleidelijk toenemende swingbewegingen en muziekvolume. De rugleuning komt aan het einde van het programma automatisch terug in de begin stand.

Comfort programma
Het Comfort programma duurt 2 uur en nodigt uit tot lezen of naar muziek luisteren terwijl u zich ontspant. In de rechtop-positie geniet u van ritmische schommelbewegingen.

Externe audio-ingang
Via de externe audio-ingang kunt u ook uw iPod of smartphone aansluiten en uw eigen muziek of luisterboeken afspelen.

Eigentijdse bediening voor maximaal comfort
De Rocking Relax Chair is voorzien van de modernste technieken. De draadloze afstandsbediening is gemakkelijk te bedienen met behulp van een touchscreen.

Eersteklas materialen en oog voor detail
Verfijnde materialen, nauwgezet vakmanschap en een sierlijk ontwerp in een strak zwart of modern wit uiterlijk. De Rocking Relax Chair is een lust voor het oog voor heerlijke ontspanning in elke omgeving.

MUZIEK VOOR DE ZINTUIGEN
Zachte schommeling gecombineerd met rustgevende muziek geeft niet alleen natuurlijke ontspanning aan jonge kinderen, ook u kunt genieten van een perfecte combinatie van beweging en geluid. Ontspan uw lichaam – met bassvibraties

De Rocking Relax Chair heeft een speciaal geluidssysteem dat het fijne effect van de muziek versterkt. Individueel instelbare bassvi- braties zorgen voor diepe ontspanning van uw lichaam.

Externe audio-ingang
Via de externe audio-ingang kunt u ook uw iPod of smartphone aansluiten en uw eigen muziek of luisterboeken afspelen.

Eigentijdse bediening voor maximaal comfort
De Rocking Relax Chair is voorzien van de modernste technieken. De draadloze afstandsbediening is gemakkelijk te bedienen met behulp van een touchscreen.

Eersteklas materialen en oog voor detail
Verfijnde materialen, nauwgezet vakmanschap en een sierlijk ontwerp in een strak zwart of modern wit uiterlijk. De Rocking Relax Chair is een lust voor het oog voor heerlijke ontspanning in elke omgeving.

Herstellende powernap.
Eerst komt u tot rust door steeds langzamer wordende schommelingen en muziektempo. Verderop in dit 20 minuten durende programma worden lichaam en geest voorzichtig geactiveerd door geleidelijk toenemende swingbewegingen en muziekvolume.

Voor meer informatie of een proefperiode, neem contact op:

Rocking Relax Chair, Henk van Dijk

RIVM adviseert Powernap

Mensen die ’s nachts werken, hebben een ander dag-nachtritme. Zij zijn actief als het volgens hun bioritme tijd is om te slapen. Hierdoor kunnen gezondheidsklachten ontstaan. Volgens een eerder verschenen advies van de Gezondheidsraad leidt nachtwerk bijvoorbeeld tot een groter risico op slaapproblemen. Na een langere periode ontstaat een grotere kans op diabetes mellitus (type 2), en hart- en vaatziekten.

Experts geraadpleegd

Er gaan veel suggesties en adviezen rond om nachtwerk goed en gezond te doen, maar ze zijn lang niet allemaal wetenschappelijk bewezen. Voor verreweg de meeste suggesties is meer onderzoek nodig om vast te stellen of ze echt gezondheidsproblemen voorkomen, dan wel minder ernstig maken. Het duurt lang om dat te kunnen bewijzen.
Ondertussen vindt er wel nachtwerk plaats. Het RIVM heeft verschillende suggesties gebundeld en voorgelegd aan experts. De suggesties waarvan de meeste experts een positief effect verwachten staan in deze folder.

https://www.rivm.nl/sites/default/files/2020-06/012178%20FS%20Suggesties%20werken%20in%20de%20nacht%20TG%20BEV_0.pdf

https://www.rockingrelaxchair.nl/contact

Wat is een goede powernap?

Wat is een goede powernap?

Een powernap is een korte, lichte slaap tot 20 minuten, waardoor lichaam en geest even rust krijgen. De powernap vermindert spanning en stress en is goed voor jouw gezondheid. Na het doen van een powernap ben je meer geconcentreerd en maak je minder snel fouten: je productiviteit neemt significant toe!

Hoe doe je een powernap?

Het beste moment voor het doen van een powernap is tussen half twee en half vier in de middag, wanneer jouw natuurlijke middag dip inzet.

  • Zoek een rustige ruimte waar je niet gestoord kan worden. Kies voor een ruimte waar u zich op je gemak voelt. Maak gebruik van een comfortabele stoel.
  • Drink eventueel een kop koffie net voordat je gaat powernappen (de cafeïne gaat na ongeveer 20 minuten werken en zorgt ervoor dat je na de powernap weer snel aan aan de slag kan).
  • Ga rustig zitten of liggen. Voor de meeste mensen duurt het 15 minuten voordat zij hun diepe slaap bereiken.
  • Concentreer je op je ademhaling.
  • Blijf niet langer zitten of liggen als de 20 minuten.

Wat zijn de effecten?

Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat powernappen goed is voor jouw gezondheid. Tot nu toe zijn er vooral kleine studies uitgevoerd naar de effecten van powernappen. Deze studies tonen aan dat powernappen:

  • de vermoeidheid en slaperigheid vermindert
  • de alertheid vergroot (vooral ook tijdens nachtdiensten)
  • de concentratie verhoogt
  • de negatieve invloed van slaaptekort op het immuunsysteem vermindert.

Meer informatie kunt u vinden op: www.rockingrelaxchair.nl